Turun seutu

Turun seutu, Turun kaupunki ympäristökuntineen, on voimakas Itämeren alueen kasvukeskus. Monipuolinen elinkeinorakenne, korkealuokkainen koulutus-, kulttuuri- ja palvelutarjonta sekä kaunis saaristo ovat yhdistelmä joka vetää puoleensa. Turussa ja lähiympäristössä on lisäksi mm. monipuolista elintarvike-, laivanrakennus-, lääke-, metalli- ja tietotekniikkateollisuutta. Turun seutukunta käsittää Suomen lounaisimman osan 11 kuntaa. Asukasmäärältään seutu on noin 300 000 ihmisen vireä keskus, yrityksiä alueella on noin 17 000. Seutukuntaan kuuluvat seuraavat jäsenkunnat: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo, Turku.

Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteissa on annettu oppilaitoksille velvoite toteuttaa yrittäjyyskasvatusta. Turun kaupunki, yrittäjät ja oppilaitokset yhteistyössä haluavat varmistaa yrittäjyyskasvatuksen toteutumisen käytännössä. Yrittäjyyspolun avulla yrittäjyyskasvatusta suunnitellaan ja toteutetaan. Yrittäjyyspolku ankkuroi yrittäjyyskasvatuksen Turun oppilaitoksiin. (www.turunyrittajyyspolku.fi)

Turussa Yrittäjyyspolkua ja yrittäjyyskasvatusta viedään eteenpäin 2. asteen Kipinä-tiimin ja perusasteen Tahto-tiimin kautta. Puheenjohtajana Kipinä-tiimissä toimii Kirsi Hellman-Suominen, varhaiskasvatuksen lehtori, Turun ammatti-instituutti. Tahto-tiimin puheenjohtajana toimii Liisa Ruonti, yrittäjyyskasvatuksen ohjaava opettaja, Turun opetustoimi.

Turun seudulla toimii myös Turun läntisten kuntien tiimi (Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio, Rusko) ja Turun itäisten kuntien tiimi (Kaarina, Lieto, Paimio, Sauvo).

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php