Yrittäjyyskasvatuksen pedagogiikka »
- Oppijassa syntyy intohimo itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen yrittäjyyskasvatuksen pedagogiikan kautta.
- Oppijalähtöiset, toiminnalliset ja yhdessä oppimiseen perustuvat oppimismenetelmät ovat osa arkea perusasteelta korkea-asteelle.
- Oppijan ”oman jutun” löytäminen, tukeminen ja ohjaaminen ovat jokaisen opettajan tehtäviä.
Opettajien työelämä- ja yrittäjyyskasvatusosaaminen »
- Opettajilla on ajantasainen tietous maakunnan elinkeino- ja työllisyysrakenteesta sekä oppijoiden mahdollisuuksista työllistyä omaan kotimaakuntaan.
- Opettajien ja rehtorien koulutus tarjoaa välineitä työelämälähtöisen oppimisen toteuttamiseksi ja työelämäosaamisen kehittämiseksi.
- Opetushenkilöstön yrittäjyyskasvatusosaamista arvioidaan kerran vuodessa Lappeenrannan teknillisen yliopiston kehittämällä Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo -arviointivälineellä. (Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo)
Yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristö »
- Oivaltamisen ilo, vastuunottaminen ja yhdessä tekeminen ovat oppilaitosten innovatiivisten yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristöjen kulmakiviä.
- Pari- ja tiimiopettajuus ovat työelämälähtöisen oppimisen ja oppimisympäristöjen toiminnan arkea.
- Yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristöt kuvataan oppilaitoksien opetussuunnitelmiin tai erillisiin oppilaitoksien yrittäjyyskasvatusstrategioihin.
Oppiminen työelämän kanssa »
- Jokaisessa oppilaitoksessa on nimetty työelämävastaava ja jokaisessa yrittäjäjärjestön paikallisyhdistyksessä on nimetty yrittäjyyskasvatusvastaava.
- Oppilaitoskohtainen työelämäyhteistyön vuosikello rakentuu paikallisyhdistyksen, työelämänedustajien ja opetushenkilöstön dialogina ja yhteistyönä.
- Ope-yrittäjätreffit ja YES Kummit -toiminta ovat käytössä perusasteelta korkea-asteelle.