Ota käyttöön nämä

Lataa työkirjan Ota käyttöön nämä -osio (pdf)

 

YES-työkalut yrittäjämäisen koulun rakentamiseksi

YES tarjoaa täydennyskoulutusta ja erilaisia työkaluja yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseksi ja kehittämiseksi.

YES Kummit

YES Kummit ovat yrittäjien ja liike-elämän toimijoiden verkosto, joka tuo tietoa työelämästä koulun arkeen. YES Kummi voi kutsua nuoria yritysvierailulle, kertoa oman yrittäjätarinansa ja antaa vinkkejä työelämässä toimimiseen ja urasuunnitteluun. Oman alueen kummeja voi hakea osoitteessa yeskummit.fi.

YES Café

Koulun ovet auki yhteiskuntaan – myös opettajanhuoneen ovi! YES Café on opettajakokous, joka järjestetään koulun ulkopuolella paikallisessa yrityksessä. Erilainen ympäristö antaa uusia näkökulmia opetustyöhön, ja yrityskin pääsee tutustumaan alueen koulutukseen.

YES Ope-yrittäjätreffit

Koulu-yritysyhteistyö on mukavampaa, kun opettajat ja alueen yrittäjät tuntevat toisensa. Käydään siis treffeillä! YES Ope-yrittäjätreffit pidetään koulupäivän jälkeen ja ne voivat sisältää esimerkiksi hyvien mallien läpikäyntiä ja yhdessä ideointia tai vaikka minuuttitreffejä, joiden aikana tutustutaan mahdollisimman moneen potentiaaliseen yhteistyökumppaniin.

YES-valmennukset

YES:in valmennukset antavat opetushenkilöstölle valmiuksia yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen omassa työssä. YES-valmennusten tavoite on, että opetussuunnitelman tavoitteet toteutuvat ja tulevat osaksi opetusta. Kysy YES-aluetoimijaltasi valmennuksista:

  • YES Info
  • YES Veso
  • YES Opevalmennus
  • YES Reksivalmennus
  • NY-ohjelmakoulutukset

Nuori Yrittäjyys -ohjelmat

Ota NY-ohjelmat osaksi opetusta ja tue nuoria tunnistamaan ja hyödyntämään omat tietonsa, taitonsa ja ideansa. Ohjelmat lisäävät nuorten yrittäjyysasennetta, taloudenhallintaa ja työelämätaitoja – tekemällä oppien.

Miten pääset mukaan?

Tutustu ohjelmiin ja tilaa oppimateriaalit osoitteessa nuoriyrittajyys.fi. Osallistu ennen ohjelmien käyttöönottoa YES-verkoston järjestämään ohjelmakoulutukseen.

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo

Arvioi ja kehitä omaa ja koulusi yrittäjyyskasvatusta ja toimintakulttuuria ilmaisen Yrittäjyyskasvatuksen mittariston™ avulla. Vastaa osoitteessa www.lut.fi/mittaristo kysymyksiin yrittäjyyskasvatustyöstäsi, jonka jälkeen saat sähköpostiisi arvion opetuksestasi. Mittaristo antaa myös kehittämisideoita aihealueisiin, jotka kaipaavat petraamista ja linkkejä lisämateriaaleihin ja yhteistyökumppaneihin.

Vastaa mittaristoon puolivuosittain, jotta voit seurata kehittymistäsi. Mittaristosta saatu arvio auttaa lukukauden suunnittelussa, omien pedagogisten toimintatapojen rikastamisessa ja kehityskeskusteluiden pohjana. Työkalu sopii myös rehtoreille.

Seuraava osio: Nojaa näihin

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php